Mitä peltomaa maksaa?

1 min lukuaika

Blogit

Milloin peltoa kannattaa myydä ja mistä pellon hinta muodostuu?

Traktori pellolla 1

Koska kannattaa myydä peltoa?

"Aina kannattaa myydä peltoa, sen myyntihinta ei ole riippuvainen kuin pellontarpeesta myyntialueella. Ei ole mitään erityistä syytä sille, miksei myydä peltoa pois, jos tilalle ei ole jatkajaa. Raha on helpompi periyttää aikanaan kuin peltomaa. On myös suomalaisen ruokavarmuuden näkökulmasta tärkeää saada peltomaa viljelykäyttöön, jotta ruokahuoltomme pelaa", kertoo ProAgria Kiinteistönvälitys Oy LKV:n Henriikka Jaatinen.

Mitä peltomaa maksaa?

”Tämä kiinnostaa kaikkia! Pellon hinta on aina alue- jopa kyläkohtainen asia ja riippuvainen siitä, kuinka kovaa kilpailua peltomaasta on alueella. Juuri katselin yhden kylän toteutuneita myyntihintoja viimeisen viiden vuoden ajalta. Myyntiajat vaihtelivat 7000 eurosta aina 18000 euroon hehtaarilta.”

Kannattaako peltoa myydä pöytälaatikosta vai julkisena myyntinä?

”Jos haluaa pellosta parhaan mahdollisen hinnan, ainoa järkevä myyntitapa on julkinen myynti.”

Voiko pellon myydä, jos se on vuokrattu?

”Pellon voi myydä myös vuokrattuna. Olen kuitenkin käytännössä huomannut ettei vuokrattu peltomaa kiinnosta ostajia. ” Voisi olla ”…ettei pelto, jossa on vielä vuosia vuokrasopimusta jäljellä, kiinnosta ostajia”

Mikä on peltomaan myyntiaika?

”Myyntisopimuksiin kirjaamme myyntiajaksi kaksi kuukautta. Se on täällä Etelä-Pohjanmaalla ainakin keskimääräinen pellon myyntiaika.”